Selecteer een pagina

Wat is Stadskatten

Geluk en welzijn van katten die wonen in de stad. Dat is Stadskatten. Door het delen van kennis over kattengedrag en katvriendelijke producten, die passen in huizen van stadsmensen. En met hulp en advies bij probleemgedrag van katten zoals onzindelijkheid, angst, slopen of agressie.

Wat doet Stadskatten

Voor binnenkatten, af- en toe naar buiten katten, vrije uitloopkatten en hun baasjes

Katten die binnenshuis leven of niet zelf naar buiten kunnen, hebben andere bezigheden nodig. Buiten zijn katten een groot deel van de dag actief, ze loeren en jagen, ze komen soortgenoten tegen of worden weggejaagd door de buurvrouw. Actie! Thuis staat een bakje brokjes klaar. Dat betekent dat katten zich kunnen gaan vervelen en hun energie op een andere manier kwijt moeten.

Een gebrek aan activiteiten vergroot het risico op probleemgedrag bij katten. Een kat hoeft niet per se naar buiten om gelukkig te zijn, maar kattenbaasjes moeten wel goed nadenken hoe kattengedrag in huis te organiseren om zowel de kat als zichzelf blij te maken. Lekker kat zijn betekent naast spinnen en kroelen immers ook jagen, krabben, rennen en klimmen. Zaken die bij binnenkatten of katten die in een kleinere woning wonen, niet altijd handig zijn, maar wel noodzakelijk voor een gelukkige kat.

STADSKATTEN

Over mij

Mijn ouders hadden eerst vier katten en toen kwam ik. Cyperse Veer lag in de wieg, katers Haas en Pam mocht ik mutsjes opzetten en poezen Noor en Mop keken toe. Toen kwamen Alexandra en Muisje erbij, Flus reisde mee uit Spanje. De witte poes Witje werd het te druk bij ons thuis en ging bij de buren wonen. Op een gegeven moment hadden mijn ouders zeven katten en een kind.

Nu, ruim 30 jaar later, heb ik zelf twee katten en gemerkt dat het houden van katten in de stad heel anders is dan in het dorp waar ik ben opgegroeid. Daar waren de katten altijd buiten, in Amsterdam gaat dat vaak niet. Stadskatten is ontstaan uit kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding kattengedragstherapie aan de Tinley Academie. Daarnaast put ik uit mijn eigen ervaring van leven met katten in de stad en natuurlijk uit heel veel liefde voor het dier.

Contact

Neem contact op met Stadskatten via onderstaand mailadres of het formulier. Ook voor een telefonisch overleg en bespreken mogelijkheden. Ik antwoord meestal binnen 1 à 2 werkdagen.

info@stadskatten.nl
Stadskatten is gevestigd in Amsterdam

Kvk: 80354467

4 + 11 =